Vakantiehuisje

Welkom bij vakantiehuisje Grenzeloos in het buitengebied tussen Aalten en Bredevoort. Dit gebied ligt in het nationaal landschap rondom Winterswijk. Het huisje ligt op een kleinschalig bungalowparkje met allemaal particuliere eigenaren. Er zijn geen voorzieningen, maar het winkelcentrum van Aalten ligt op een paar kilometer afstand. De grens met Duitsland is hier vlakbij, Bocholt is een grotere plaats vlak over de grens met allerlei voorzieningen.

Ook in winter is het goed toeven in ons vakantiehuisje Grenzeloos. Fazanten, mezen, roodborstjes, eenden, eekhoorns en nog veel meer scharrelen rond in de grote tuin bij het huisje.

Er is centrale verwarming, dus ook voor de mens is het goed te doen.

DSCF0111

DSCF0860

Het vakantiehuisje Grenzeloos ligt in het buitengebied tussen Aalten en Bredevoort. Havezate ’t Walfort en de bijbehorende boerderij Eskes liggen in het kleinschalige Achterhoekse coulisselandschap tussen Aalten en Bredevoort. Door het gebied lopen een brede beek, veel houtsingels en een prachtige oude eikenlaan. Het nabijgelegen Loohuisbos is onderdeel van een oud hoevenlandschap. Het bestaat uit gras- en bouwland omringd door houtwallen en oud bos. De grove dennen in het bos zijn veelal ouder dan honderd jaar. Er komen dan ook veel vogelsoorten voor die bij oude bomen horen: boomklever, grote bonte- en groene specht. Aan ree en kleine zoogdieren biedt Loohuis voedsel en dekking in een verder open, agrarisch landschap. De rosse vleermuis foerageert in het gebied. Een van de twee bosplassen is door verdroging dichtgegroeid met berk en eenjarig wollegras. Het andere ven bevat nog water. Hier leeft de groene kikker.

In het buitengebied van Bredevoort en Aalten liggen een aantal aantrekkelijke fiets- en wandelroutes.

HavezatheWalfortLoohuis_AaltenDSCF0862

 

Het huisje heeft een split-level indeling:

HuisjeBeganeGrond

Meer over het huisje op de website van Grenzeloos